Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät ohjeita Selkolaulukirja.fi-verkkopalvelun käyttöön. Suurin osa ohjeista tai linkeistä koskee kirjautuneita käyttäjiä.

 

Kuinka soitan kappaleita?

Valitse laulukirja tästä linkistä, ja siirry kappalevalikoimaan. Voit suodattaa kappaleita soittolista-sivulla joko ylälaidan kategoria-napeista tai hakutoimintoa käyttämällä. Voit valita kappaleista joko lauletun version tai pelkän säestyksen soittolistan oikean ylälaidan mikrofoni-/kitarapainikkeella. Kun olet laittanut kappaleen soimaan, voit hyödyntää sivun alalaidan soitinta tai välilyöntinäppäintä soiton hallitsemiseen.

 

Kuinka käytän nuotti-, säestys-, tai sanat-sivuja?

Jokaisen kappaleen yhteydessä olevasta Näytä -toiminnosta voit valita haluamasi sivut ja ladata ne koneelle näytettäväksi toiseen ikkunaan, tai tulostaa ne suoraan sivustolta. Voit myös avata haluamasi sivun näkymään suoraan verkkopalveluun, tällöin voit myös laittaa kappaleen soimaan näytöllä näkyvän sivun alapuolelta. Voit myös hyödyntää painettuja selkolaulukirjoja tähän tarkoitukseen.

 

Mitä lauluja kirjoissa on?

Voit ladata tai tulostaa valitsemasi kirjan sisällysluettelon pdf-muodossa valikoiman hahmottamiseksi. Sisällysluettelot löydät kirjojen soittolistasivujen yläosasta. PDF-tiedoston tulostaminen tapahtuu selaimen tai käyttämäsi pdf-ohjelman omalla toiminnolla.

 

Kuinka voin hyödyntää kappaleiden kuvituksia?

Voit avata kuvan näytölle ja tulostaa siitä kopioita esimerkiksi väritettäväksi. Kuva kannattaa tulostaa pystymuodossa jotta se mahtuu kokonaan arkille.

 

Kuinka voin maksaa jos minulla ei ole käytössäni luotto- tai pankkikorttia?

Valitse kassalla maksutavaksi tilisiirto tai verkkopankki jolloin saat tehtyä kertatilauksen. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse tai sivun alareunan yhteydenottolomakkeella jolloin voimme sopia räätälöidyn käyttösopimuksen vaikkapa useammalle käyttäjälle.

 

Kuinka käytän sivustoa puhelimella tai älytelevisiolla?

Mene puhelimen tai älytelevision selaimella osoitteeseen selkolaulukirja.fi ja kirjaudu normaalisti sisään. Käyttötoiminnot ovat vastaavanlaiset kuin tietokoneella käytettäessä. Voit myös hyödyntää langatonta tai muuta tietoverkkoa tietokoneen näytön jakamisessa uudehkoon televisioon, jolloin käyttökokemus on mukavampi kaukosäätimeen verrattuna.

 

Kuinka vaihdan salasanani?

Salasanan voit vaihtaa sivulta Oma tili -> Tilin tiedot. Salasanan vaihto edellyttää että olet kirjautuneena palveluun.

 

Minulla on teknisiä ongelmia verkkopalvelun käytössä

Suosittelemme tällä hetkellä käyttämään uusinta versiota Chrome-selaimesta parhaan käyttökokemuksen saavuttamiseksi. Voit jättää palautetta sivun alareunan yhteydenottolomakkeella mahdollisista kehityskohteista.

 

Ohjevideo